Artikelen, inspiratie en blogposts

Van een masculiene naar een co-creatieve bedrijfscultuur

Het gebeurde meer dan 10 jaar geleden, ik werkte als consultant bij een grote Amerikaanse accountantsfirma, maar ik kan nog voelen wat het met me deed. Ik besluit naar mijn (vrouwelijke) baas te stappen, die tevens mijn mentor is, om een voorval met een klant te bespreken dat me erg geraakt heeft. Haar reactie is: “Dan moet je maar een dikkere huid kweken”. Mijn eerste gevoel is: “Dat wil ik niet, ik wil niet ongevoelig worden!” 

Ik voel me niet gehoord, laat staan dat ik er iets mee opschiet. Terwijl ik waarschijnlijk veel had kunnen leren van dit voorval met mijn klant (als mens en als professional) èn de relatie met de klant had kunnen verbeteren.

Het gevolg van deze en vele andere gebeurtenissen was dat ik steeds meer mijn gevoel ging onderdrukken en mijn mond hield als iets mij raakte of ik ergens mee zat. En zoals je zult begrijpen vervreemdde ik hierdoor van mezelf en had het een negatieve invloed op mijn plezier in het werk, mijn ontwikkeling en mijn gezondheid.

Niet alleen bij Angelsaksische bedrijven

Ik weet dat ik niet de enige ben die een dergelijk voorbeeld kan geven van het onderdrukken van zijn of haar feminiene kant in een masculiene omgeving. Zo vertrokken in de periode 2004-2006 100 van de 550 topvrouwen bij ING als gevolg van een ‘kille cultuur’ en een ‘gebrekkige steun’, aldus een artikel in de Volkskrant op 25 juni 2009. De cultuur van ING is volgens de topvrouwen ‘verpolitiekt, kil, weinig menselijk en weinig open’. Er is weinig ruimte voor ‘kritiek, eerlijke benadering, gezonde samenwerking en authenticiteit’.

Balans herstellen tussen mannelijke en vrouwelijke waarden

Steeds vaker kom ik mensen in organisaties tegen die hier tegenaan lopen en het anders willen. Maar net als ik, voelen ze zich vaak een pionier. Daarom heb ik recentelijk een netwerk opgericht, genaamd Club voor Co-Creatief Leiderschap, om elkaar te inspireren en te stimuleren om mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten meer met elkaar in balans te brengen. Want de samenwerking tussen het mannelijke en vrouwelijke tussen mensen èn in onszelf is de belangrijkste creatieve kracht.

<< Naar overzicht